укр рус eng
Гарна компанія
Головна  /   Для ЗМІ  /   Новини  /   Батьківщина Pilsner Urquell стала культурною столицею Європи у 2015 році

Батьківщина Pilsner Urquell стала культурною столицею Європи у 2015 році

До списку новин
20 січня 2015

17 січня відбулося офіційне відкриття чергового етапу проекту Європейського Союзу «Рік культурної столиці Європи». У 2015 році право носити це звання отримало чеське місто Пльзень: батьківщина знаменитого пива Pilsner Urquell.  
 
Місту Пльзень більше восьми сторіч – і за цей час воно стало невід‘ємною частиною чеської історії та культури. А також зіграло вирішальну роль у розвитку світового пивоваріння: адже саме у Пльзені у 1842 році вперше зварили пиво Pilsner Urquell, що стало родоначальником виду «Pilsen» (пиво золотавого кольору, зварене методом низового бродіння).

Кажуть, що до 1842 року у Пльзені існувала пивоварня, що варила пиво – але воно було не до смаку місцевим мешканцям. Якось їх невдоволення досягло такої межі, що все свіжозварене пиво відправилося одразу із кухлів у землю, а пивоварам поставили ультиматум: пиво має бути смачним.

Молодий баварець Йозеф Гролл прийняв виклик і зварив кардинально нове пиво, використовуючи найновітніші на той час методи - трикратну варку у мідних чанах на відкритому вогні - та інгредієнти. Напій отримав характерний золотавий колір, чудовий аромат та фірмову хмелеву гірчинку, яка незабаром припала до смаку як місцевим мешканцям, так і поціновувачам пива за межами країни. Нове пиво отримало назву Pilsner Urquell, що у перекладі означає «Першоджерело Пілснера», і з тих часів вважається еталоном золотавих сортів: так званих «пілснерів» або «пілсів».

Наразі Pilsner Urquell широко відомий за межами Чехії, в тому числі і в Україні, куди імпортується компанією Efes Ukraine. І, звісно, знамениту марку не обійдуть увагою серед численних заходів у рамках проекту «Рік культурної столиці в Європі» у місті Пльзень.

Детальніше про проект «Рік культурної столиці в Європі» (англійською мовою): www.plzen2015.cz

Детальніше про TM Pilsner Urquell: www.efes-ukraine.com/brands/