укр рус eng
Гарна компанія
Головна  /   Для ЗМІ  /   Новини  /   Efes Georgia отримала «бронзу» на 16-му Київському міжнародному фестивалі реклами

Efes Georgia отримала «бронзу» на 16-му Київському міжнародному фестивалі реклами

До списку новин
10 червня 2015

Пивоварна компанія Efes Georgia представила на конкурсі відео, присвячене запуску нового крафтового пива «34». Ідея винагородити незвичним чином прихильників крафту отримала «бронзу» КМФР у категорії 'Creative Strategy'.

 

Задача:

Навесні 2015 р. пивоварня Efes Georgia випустила новий сорт пива: «34». При його виробництві використовуються три типи солоду і чотири види хмелю, що і надихнуло пивоварів на назву «34». Новинка позиціонується як крафтове пиво, призначене для справжніх поціновувачів шляхетного напою. І заявити про неї було необхідно нестандартно. Тоді команда Efes Georgia разом з креативною агенцією LeavingStone розробила і втілила в життя стратегію презентації нового продукту.

Кейс-рішення:

За задумом, у трьох супермаркетах Тбілісі з’явилися спеціальні стійки з невідомим пивом під назвою «34» вартістю 34 ларі (близько 300 грн.). Тобто, у 20 разів дорожче його реальної вартості. Таким чином креативна команда розраховувала привернути увагу пивних гурманів, які не поскупляться викласти чималеньку суму за дещо особливе. Напруженості задачі додавали місцеві стереотипи про те, що у Грузії все дешево і, зазвичай, невисокої якості – у тому числі, і пиво. Тому ціна 34 ларі спантеличила та відлякнула багатьох споживачів, а також викликала бурхливі обговорення у соціальних мережах, які вміло підігрівалися SMM-фахівцями Efes Georgia та LeavingStone. 

Протягом п’яти днів креативна команда уважно спостерігала за кожним із покупців пива «34» і збирала дані про цих людей. На шостий день ціну новинки знизили до більш звичної цифри: два ларі (близько 19 грн.). А троє перших покупців цього бренду за його початковою, високою ціною отримали загадкові телефонні дзвінки з проханням з’явитися у певне місце та зняти чохол із дивного монументу посеред вулиці.

Нагородою за любов до пива стали скульптури, які з точністю до деталей копіюють обличчя та постаті тих самих поціновувачів шляхетного напою, що довірилися своїй інтуїції (або, можливо, цікавості) і не пошкодували грошей на невідому новинку. Такий нестандартний знак уваги та подяки від пивоварів не залишився непоміченим і довго ще обговорювався у ЗМІ, соціальних мережах, а також пивних спільнотах Грузії.
 
Результат:

За перші п’ять днів було продано 230 пляшок пива «34» за ціною 34 ларі/пляшка. Місячний план продажів було перевиконано на 230%.

Повний список переможців 16-го Київського Міжнародного Фестивалю Реклами:

kiaf.com.ua/winners/g 

Творча команда:

Advertising Agency: Leavingstone, Tbilisi, Georgia
Creative Directors: Levan Lepsveridze, Giorgi Avaliani
Strategy Director: Giorgi Burchuladze
Executive Producer: Natia Gogia
Art Director: Ia Darakhvelidze
Account Manager: Nikoloz Kakhniashvili
Social Media Manager: Dito Dolidze, Beka Raminishvili
Camera: Guka Goliadze, Temo Matcharadze, Misha Gogichaishvili
CGI: Giorgi Qobalia
Video Editor: Saba Pruidze
Sound Editors: Tato Rusia, BetkhoLab
Sculptors: Giorgi Gordzamashvili, Valo Imerlishvili

Brand Agency: DDB Georgia – Nino Kvachantiradze

Efes Georgia:
Brand Manager – Nino Mikeladze
Project coordinator (PR Manager) – Nino Surmava

Про компанію:

Efes Georgia (Natakhtari Brewery) належить компанії Efes Breweries International. Входить до міжнародної групи Efes – 6-го найбільшого в Європі виробника пива, а також 6-го найбільшого у світі бутилювальника продукції Coca-Cola. Група Efes включає 15 пивних заводів, 6 солодовень та 23 заводи з розливу напоїв Coca-Cola у 16 країнах світу. Продукція Efes представлена у 70 країнах світу.