укр рус eng
Гарна компанія
Головна  /   Для ЗМІ  /   Новини  /   Група Efes увійшла до Міжнародного альянсу за відповідальне споживання

Група Efes увійшла до Міжнародного альянсу за відповідальне споживання

До списку новин
22 жовтня 2014

15 жовтня 2014 р. Міжнародний центр алкогольної політики (ICAP) та Об‘єднання провідних світових виробників алкогольних напоїв (GAPG) оголосили про створення міжнародного альянсу за відповідальне споживання. До складу альянсу увійшли 13 провідних світових виробників пива, вина та міцного алкоголю, в тому числі й міжнародна група Efes.

Стратегічною метою Міжнародного альянсу за відповідальне споживання (International Alliance for Responcible Drinking, IARD) є зменшення шкідливого впливу алкоголю на споживача і пропаганда помірного споживання. Донесення інформації до споживачів буде здійснюватися шляхом інформаційної діяльності членів альянсу в усьому світі, а також шляхом відповідних соціальних програм та досліджень.

Крім того, члени IARD зобов‘язуються у найближчі п‘ять років втілити у життя ряд програм у сфері помірного споживання. Зокрема, програми будуть спрямовані на:

- зменшення вживання алкоголю неповнолітніми;
- недопущення вживання алкоголю за кермом;
- інформування споживачів про шкоду надмірного споживання алкоголю;
- покращення та розширення кодексів етичного маркетингу;
- співпраця з рітейлерами у сфері зменшення шкідливого впливу алкоголя на споживачів.

Український підрозділ міжнародної групи Efes, пивоварна компанія Efes Ukraine, вже реалізує частину галузевих ініціатив, спрямованих на розвиток помірного та відповідального споживання пива в Україні.

«Як відповідальний виробник, ми активно беремо участь у галузевих ініціативах, що пропагують відповідальну торгівлю та помірне споживання. Для прикладу, ми є одним із ініціаторів «Угоди про систему саморегуляції комерційних комунікацій підприємств пивоварної галузі України», – говорить Валентин Бойніцький, директор з корпоративних зв‘язків пивоварної компанії Efes Ukraine. – Компанії, що підписали цю угоду, на додачу до вже існуючих законодавчих обмежень, добровільно взяли на себе низку суворих зобов'язань у своїх комерційних комунікаціях. Найважливішими з них є: не націлювати рекламу та інші комерційні комунікації на молодь, не допускати пропаганди надмірного споживання, не асоціювати вживання пива із керуванням транспортними засобами, ризикованими видами спорту тощо.

Угода знаходиться за адресою www.adlaw.com.ua. За виконанням Угоди підписантами стежить незалежний Комітет з Етики.